Android Client 5.1

additional Client information
User avatar
Madsonic
Administrator
Administrator
Posts: 943
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1122 times
Been thanked: 434 times

Android Client 5.1

Unread post by Madsonic » 03 May 2013, 20:54


Madsonic Android Client 5.1

Release Note


Screenshot Gallery http://imgur.com/a/dDQgI

Google Android Play Store Link

Amazon App Store Link

  • General
  • Advanced UI **new**
  • Client Skins **new**
  • Audiofocus Settings **new**
  • Advanced Notification for Jelly Bean **new**
  • Artist/Album/Songs Display Count Settings **new**
  • Lock screen controls
  • Better Playlist Support
  • Better Bluetooth Support
  • Add/Remove Songs to Playlist
  • Stuttering playback Fix

    New Album Views
  • Random Songs **new**
  • Genre Songs **new**
  • Album Tips
  • Hot Rated List
  • Starred song support
  • Starred album support
  • Alphabetical by artist
  • Alphabetical by album

    Translation
  • english
  • german
  • french
  • russia **new***
  • hungary **new**
Image Image
Image Image

8-)
These users thanked the author Madsonic for the post:
mlutzow

mlutzow
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2013, 22:41
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by mlutzow » 03 May 2013, 21:38

Marty,

Very nice...the interface just keeps improving. I'm anxiously waiting for the History in the Android app, then it'll be just about perfect!
These users thanked the author mlutzow for the post:
Madsonic

gurutech
Contributor
Contributor
Posts: 323
Joined: 02 Jan 2013, 04:56
Has thanked: 11 times
Been thanked: 105 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by gurutech » 03 May 2013, 23:30

How are you sending the updates to Google Play? Like the last version upgrade (4.0.9 to 5.0), I am showing that the app is "installed", but when I check the application manager to see what version I have, it currently says "5.0", not 5.1 (or whatever the new release happens to be).

I would assume there should be an "update" option, as I have with other apps (although most of the time, they just update themselves automatically).

Any ideas?

User avatar
Madsonic
Administrator
Administrator
Posts: 943
Joined: 07 Dec 2012, 03:58
Has thanked: 1122 times
Been thanked: 434 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by Madsonic » 03 May 2013, 23:47

gurutech wrote:How are you sending the updates to Google Play? Like the last version upgrade (4.0.9 to 5.0), I am showing that the app is "installed", but when I check the application manager to see what version I have, it currently says "5.0", not 5.1 (or whatever the new release happens to be).

I would assume there should be an "update" option, as I have with other apps (although most of the time, they just update themselves automatically).

Any ideas?
hi,

i found out if you have previously from local installed apk, better you uninstall first and then install new from market
then the upgrade/update will work in the future.

i test the upgrade on some devices myself fine.

best regards

mlutzow
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2013, 22:41
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by mlutzow » 04 May 2013, 15:32

Greetings,

I don't know if this a bug or a feature but I've found that if I'm playing an audio file and I would like to 'jump' ahead in the file, if I touch the slider anywhere at some point forward, the slider will jump to the location touched but the audio will stop playing and after a minute or so the app will start playing the next file in the queue. However if I drag the slider (where I can watch the time indicator increment) the audio file will resume playback just fine.

GJ51
Contributor
Contributor
Posts: 191
Joined: 15 Dec 2012, 17:52
Has thanked: 43 times
Been thanked: 84 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by GJ51 » 04 May 2013, 16:09

mlutzow wrote:Greetings,

I don't know if this a bug or a feature but I've found that if I'm playing an audio file and I would like to 'jump' ahead in the file, if I touch the slider anywhere at some point forward, the slider will jump to the location touched but the audio will stop playing and after a minute or so the app will start playing the next file in the queue. However if I drag the slider (where I can watch the time indicator increment) the audio file will resume playback just fine.

I just tested on my server and do NOT see the same behavior. Mine is working properly.

mlutzow
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2013, 22:41
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by mlutzow » 04 May 2013, 22:48

I just tested on my server and do NOT see the same behavior. Mine is working properly.
This is using the Android client. The file has completely downloaded to the Android device (Galaxy Note 2) and is in cache. That's when the behavior is exhibited and repeatable.

Regards

nh5
Posts: 7
Joined: 12 Jan 2013, 18:03
Has thanked: 0
Been thanked: 2 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by nh5 » 05 May 2013, 00:18

Having a minor issue with the new release. Upon first opening the app, whether I'm connected to my server or using the app in offline mode, upon hitting play now on my selection, the app locks up, I get the madsonic is not responding prompt which I hit ok, app closes then reopens and works normally. Appears to be an issue only since I upgraded from 4.0.8. If I can get any logs or provide anything to help debugging let me know.

mlutzow
Posts: 40
Joined: 05 Feb 2013, 22:41
Has thanked: 10 times
Been thanked: 7 times

Re: Android Client 5.1 Release

Unread post by mlutzow » 05 May 2013, 02:37

Having a minor issue with the new release. Upon first opening the app, whether I'm connected to my server or using the app in offline mode, upon hitting play now on my selection, the app locks up, I get the madsonic is not responding prompt which I hit ok, app closes then reopens and works normally. Appears to be an issue only since I upgraded from 4.0.8. If I can get any logs or provide anything to help debugging let me know.
I've experienced this issue a few times a well, but it happens when I first launch the app from the widget on my desktop.

Post Reply