Getting Sonos working

Post your Server Bug Report
02ebz06
Posts: 2
Joined: 25 Feb 2020, 23:17
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Getting Sonos working

Unread post by 02ebz06 »

The basic info...
=========================================================================================
VERSION: MADSONIC 7.0 | BUILD: unsure (full version:7.0.10390.a6fd24b.20190510.0829)
SERVLET: JETTY
SERVER: CPU: AMD | ARCH: X64 | MEMORY: 8GB | HDD: 10TB
OS: DEBIAN 10.3 (Buster)
SYSTEM: SERVER
INSTALLER: DEB
JAVA: ORACLE JRE 13 | OPEN JDK 1.11.0
BROWSER: FIREFOX 73.0.1 (64-bit)
CLIENT: Windows-10
DESCRIPTION: Can't login Madsonic Server when trying create Madsonic service in Sonos.
REPRODUCIBLE: YES
SONOS Version: 10.6.1
=========================================================================================
Premium key is installed.
In the Sonos Setup page, it is enabled.

Here is from log file (timstamps removed to shorten lines a little):
INFO SonosService - Found Sonos controllers: [192.168.0.155, 192.168.0.152, 192.168.0.153]
INFO SonosServiceRegistration - Enabling Sonos music service, using Sonos controller IP 192.168.0.155, SID 244, presentationMap 16, stringVersion 9, and Madsonic URL http://192.168.0.111:4040/ws/Sonos
ERROR SonosService - Failed to enable/disable music service in Sonos controller 192.168.0.155: org.apache.http.client.HttpResponseException: status code: 404, reason phrase: Not Found
WARN SonosService - Setup Madsonic as Sonos-Musicservice manually, goto: Settings > Sonos > Enable Musicservice.
INFO SonosServiceRegistration - Enabling Sonos music service, using Sonos controller IP 192.168.0.152, SID 244, presentationMap 16, stringVersion 9, and Madsonic URL http://192.168.0.111:4040/ws/Sonos
INFO SonosServiceRegistration - Sonos controller returned: <HTML><BODY>Success!</BODY></HTML>


It fails when it tries to connect to 192.168.0.155.
Understandable, since that is a Sonos Boost and does not play music.
Then it registers with 192.168.0.152 a Sonos One (with no Alexa).
All looks good so far.
When I try to Add the Service in the Sonos App, It tells me "The Madsonic SONOS server did not recognize your login information.
I used the same username/password that I use when I log into the app.
Also tried username/password I use here.
No luck.

Any suggestions?

Post Reply