Chromecast broken?

Post your Server Bug Report
fenderson
Posts: 1
Joined: 17 Feb 2015, 22:27
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Chromecast broken?

Unread post by fenderson » 06 Mar 2015, 07:45

Hi!
I cannot stream using chromecast.
It shows a "Madsonic" page on the chromecast with the status bar scrolling.... forever.

Anybody else with the same issue?

User avatar
DoCC
Contributor
Contributor
Posts: 210
Joined: 25 Feb 2014, 14:41
Has thanked: 39 times
Been thanked: 65 times

Re: Chromecast broken?

Unread post by DoCC » 06 Mar 2015, 20:03

... more infos !

hibby50
Posts: 2
Joined: 15 Nov 2013, 04:04
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Chromecast broken?

Unread post by hibby50 » 30 Mar 2015, 00:31

same issue here. i think im on 5.1 stable im gonnna go to 5.2 beta to see if it works

hibby50
Posts: 2
Joined: 15 Nov 2013, 04:04
Has thanked: 0
Been thanked: 0

Re: Chromecast broken?

Unread post by hibby50 » 30 Mar 2015, 00:36

mine is doing the same. 5.2 beta

avpap
Posts: 2
Joined: 08 Sep 2015, 06:25
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Chromecast broken?

Unread post by avpap » 08 Sep 2015, 06:42

I have the same problem as the OP. I am running MADSONIC 5.1.5240.20150506.1214 as a docker app on an unraid server. I have tried to use both the madsonic server web ui (through chrome) and the android Dsub app to stream to my chromecast and neither seem to be working. My chromecast is working fine as other apps (youtube, plex, pocketcasts etc) can stream content to it.

Please tell me if you need anymore info,

Thank you very much!

gurutech
Contributor
Contributor
Posts: 323
Joined: 02 Jan 2013, 04:56
Has thanked: 11 times
Been thanked: 105 times

Re: Chromecast broken?

Unread post by gurutech » 08 Sep 2015, 21:12

I'm using the Madsonic 5.7 "beta" version, with VLC "beta" as my video player, and even though there are no icons for Chromecast (that I can find), I was able to go into the chromecast app on my phone (android) and "cast screen", and when I play a video, it opens VLC which detects the chromecast and starts playing the video.

avpap
Posts: 2
Joined: 08 Sep 2015, 06:25
Has thanked: 0
Been thanked: 1 time

Re: Chromecast broken?

Unread post by avpap » 10 Sep 2015, 11:40

I solved my problem and want to write the solution in case someone else had the same issue. I am using dsub as the android player. As it turns out the problem was that madsonic was using by default ssl with a self signed certificate. Chromecast "doesn't like" self signed certificates. As soon as I disabled ssl everything worked fine!
These users thanked the author avpap for the post:
Madsonic

Post Reply