Cannot access remotely (inside or outside LAN)

Need help? Post your questions here.
loctones
Posts: 2
Joined: 20 Dec 2013, 04:55
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Cannot access remotely (inside or outside LAN)

Unread post by loctones »

I'm sure this is a fairly common issue, but I can't figure it out. I have Madsonic working well on my local machine. I can access it through localhost:4040 with no issues. However, I can't get to it from any other computer on my network. Here are the details:
--Revision: Cannot connect with either 5.0.3820 or 5.0.3800
--Settings->Network->Madsonic URL: 192.168.0.45:4040. I can ping 192.168.0.45 from other machines on my network.
--Madsonic Control Panel->Server Address: localhost:4040. I'm not sure if the 'localhost' info is a problem or not. I feel like it should be showing my computer's static IP address.
--Madsonic Control Panel->Context Path: /. I've tried other context paths and they don't seem to make any difference
--Installation Package: Windows 64 bit package
--Operating System: Windows 7 SP1 64-bit

I'm at a loss as to what to look at next. I've spent hours tinkering with settings, but I haven't found the correct configuration yet. Any ideas?

rmnma
Posts: 23
Joined: 08 Jun 2013, 18:52
Has thanked: 0
Been thanked: 5 times

Re: Cannot access remotely (inside or outside LAN)

Unread post by rmnma »

Make an exception in the Windows firewall on your server. That does the trick!

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk
These users thanked the author rmnma for the post:
loctones
Rating: 7.69%

GJ51
Contributor
Contributor
Posts: 192
Joined: 15 Dec 2012, 17:52
Has thanked: 42 times
Been thanked: 83 times

Re: Cannot access remotely (inside or outside LAN)

Unread post by GJ51 »

Control Panel\All Control Panel Items\Windows Firewall

Click "Advanced Settings"

Select Inbound Rules/New Rule

Open port 4040
These users thanked the author GJ51 for the post:
loctones
Rating: 7.69%

loctones
Posts: 2
Joined: 20 Dec 2013, 04:55
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Cannot access remotely (inside or outside LAN)

Unread post by loctones »

Got it. Thanks very much! I upgraded to Win7 recently and don't have much experience with the firewall. We're cooking dinner and my daughter just thanked me for the good music I was playing. :D
These users thanked the author loctones for the post:
Madsonic
Rating: 7.69%

Post Reply